La gastronomia serà la pregonera de les festes de la Mercè 2013

Ferran Adrià, el prestigiós xef reconegut internacionalment serà el responsable d’encapçalar el pregó de les Festes de la Mercè 2013. Un convidat de luxe, considerat un referent de la cultura catalana i reconegut internacionalment per la seva creativitat i capacitat d’innovació culinària que permetrà recalcar la importància de la restauració en el context actual.  

Al llarg dels darrers anys, el món de la gastronomia i l’enologia s’ha posicionat com un referent mundial i un punt d’atracció que, dia rere dia, contribueix al creixement econòmic del nostre país.

La cuina catalana disposa d’uns trets característics, inèdits, singulars i de qualitat, determinats per la seva varietat paisatgística, combinant els productes que produeix la terra i que ens proporciona el mar.

Sens dubte, una gastronomia amb una llarga trajectòria que fusiona la historia d’un país i un territori.

Amb el propòsit de difondre la seva gran riquesa, la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG) té el propòsit d’obtenir el reconeixement de la Cuina Catalana com a Patrimoni de la Humanitat en la Candidatura de la UNESCO 2014.

Una cuina que aposta per la cuina de mercat, de temporada, de proximitat i de qualitat amb Denominacions d’Origen (D.O.), Denominació d’Origen Protegida (D.O.P) i Identitat Geogràfica Protegida (IGP)…Sense oblidar els tocs més avantguardistes amb el propòsit de captar l’atenció del comensal i sorprendre’l amb la presentació i nous sabors.

La gastronomia catalana disposa d’un prestigi a nivell mundial per haver sabut trobar l’equilibri entre la tradició i la innovació a través d’algunes figures tals com Carles Gaig, Carme Ruscalleda, Joan Roca,  Albert Raurich… revolucionant el panorama culinari.

A l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) juntament amb el Gremi de Restauració de Barcelona i el Gremi d’Hotels de Barcelona, treballem des de 1985, amb el propòsit d’assegurar la millor projecció professional i una connexió real amb el sector.

Un món influenciat per les tècniques culinàries, l’enologia, la pastisseria, els idiomes, la gestió empresarial…

En definitiva, el panorama culinari actual condueix a que la gastronomia, sigui una formació acadèmica cada vegada més sol·licitada per part dels estudiants, amb la finalitat de convertir una passió en professió i assegurar una amplia diversitat d’ofertes laborals en l’àmbit hoteler, de la restauració, indústria agroalimentària, botigues especialitzades…

A dia d’avui, gran part dels nostres exalumnes es troben ocupant un càrrec important gràcies a l’excel·lent formació impartida per part del nostre equip docent.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s