Arriba la quarta edició de Mercat de Mercats!

Mercat-de-Mercats-2012-694x363Al llarg dels propers dies 18, 19 i 20 d’octubre, tindrà lloc a l’avinguda de la catedral de Barcelona “Mercats de Mercats”. Una fira on la gastronomia i l’enologia seran el seu eix conductor.

Una iniciativa de l’Institut Municipal de Mercats i l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona que pretén establir un vincle entre productors, comercials i consumidors. Així com promocionar l’activitat dels mercats municipals i fomentar els productes de proximitat, amb denominació d’origen…

Al llarg del cap de setmana, els ciutadans podran gaudir d’una excel·lent oferta gastronòmica a l’Aula Gastronòmica, així com de sessions de vins i còctels en el Celler de Sumiller. De la mà de grans professionals del sector.

La fira comptarà amb la participació de reconeguts xefs com Nando Jubany, Paco Pérez, Jordi Cruz, Juan Mari Arzak, entre d’altres. Així com experts del món del vi.

Paral·lelament, no hem d’oblidar la presència d’exalumnes de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) tals com Carles Abellán del Restaurant Bravo; Toni Massanés, Director de Fundació Alícia; Ferran Centelles, sumiller del Bulli i creador de Wineissocial; Judith Cercós, Sumiller de l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona i Adolf Gómez, professor d’ESHOB.

Sense, oblidar el paper de Carme Gasull, periodista i conductora del Primer Congrés d’Hostaleria ESHOB, com a moderadora de Mercat de Mercats.

Tanmateix la proposta 2.0 d’enguany gira al voltant del sorteig #happytapa, la mecànica del qual consisteix en què el participant visiti el nou bloc de Mercats de Barcelona i respongui a una pregunta que trobarà i enviï un tuit amb la resposta i els hastags #happytapa i #mercatdemercats. Una acció que inicia avui, dia 15 d’octubre, fins el proper dia 20 d’octubre, data en què finalitza l’esdeveniment. Els guanyadors hauran de recollir els seus tiquets a l’stands de Mercats de Barcelona.

A continuació, us presenten la programació gastronòmica de l’esdeveniment:

 Divendres 18 d’octubre    

Moderador: Xavier Agulló

12.00 – 12.45 h La Cuina al mercat.

Quim Màrquez – El Quim de la Boqueria (Mercat Boqueria)

Montse Rocamora – La Torna (Mercat Santa Caterina)

12.45 – 13.30 h La patata. Tipus, origen i possibilitats.

Jordi Vilà – Restaurant Fàbrica Moritz (Barcelona)

Climent Marcè- Fruites i Verdures Sanz. Mercat de la Barceloneta.

13.30 – 14.00 h El bacallà. Dessalats i manipulacions.

Carles Abellán – Restaurant Bravo (Barcelona)

Moderador: Salvador Garcia-Arbòs

17.00 – 17.30 h El porc. Aprofitament integral.

Nando Jubany – Restaurant Can Jubany (Calldetenes)

Xavier Bou – Xarcuteria Xavier Bosch – Mercat del Clot

17.30 – 18.00 h La vedella. Parts i tractaments.

Xavier Franco – Restaurant Ohla Gastrobar (Barcelona)

Frederic Olivella – President Mercat Carmel

18.00 – 18.30 h L’arròs. Quin escollir? Per què?

Toni Massanés – Fundació Alícia (Sant Benet de Bages)

Paco Pérez – Restaurant Miramar (Llançà)

18.30 – 19.15 h El pollastre. Un producte versàtil.

Enrique Valentí – Restaurant Chez Cocó (Barcelona)

Mercè Capdevila – Mercat Concepció – Avinova (Barcelona)

19.15 – 20.00 h Els bolets. Varietats, temporalitat i usos.

Fina Puigdevall – Restaurant Les Cols (Olot)

Llorenç Petràs – Bolets Petràs – Mercat Boqueria (Barcelona)

Dissabte 19 d’octubre  

Moderador: Xavier Agulló

 11.00 – 11.45 h Els embotits. Tradicions i nous sabors.

Jordi Mas – Embotits Mas (Barcelona)

11.45 – 12.15 h El peix blau. Varietats, temporalitat i creativitat.

Anna Ruiz – Restaurant AQ (Tarragona)

Lluïsa Ripoll – Mercat Boqueria

12.15 – 13.00 h La gamba. Com treure-li tot el suc.

Marc Gascons – Restaurant Els Tinars (Llagostera)

Josep Lluís Gil – Mercat de Sant Martí

13.00 – 13.30 h Els llegums. Harmonies i contrastos a la cuina.

Sergi de Meià – Restaurant Monvínic (Barcelona)

Josep Balaguer – Mercat Santa Caterina

13.30 – 14.00 h Els olis. Diferencies qualitatives, conservació.

Jordi Cruz – Restaurant Àbac (Barcelona)

Ana Mª Weberman – Olisoliva.com – Mercat Santa Caterina

Moderadora: Carme Gasull

 17.00 – 17.30 h Diputació de Barcelona. Cuina de mercat i d’autor.

José Gabriel González Morales – Rest. Palmira (Badalona)

17.30 – 18.00 h Cuina alsaciana: el xucrut.

Fàbrica Moritz Barcelona – Cerveses Moritz (Barcelona)

18.00 – 18.30 h Bunyols i crema.

Joan Baixas – Pastisseria Baixas (Barcelona)

18.30 – 19.15 h Coques i mones.

Xavier Canal – Pastisseria Canal (Barcelona)

19.15 – 20.00 h Els “cup cakes”.

Mey Hofmann – Pastisseria Hofmann (Barcelona)

Diumenge 20 d’octubre   

Moderador: Xavier Agulló

11.00 – 11.30 h Toulouse. La cuina contemporània de Toulouse.

Pierre Lambinon – Restaurant Le Py-R (Tolosa de Llenguadoc)

11.30 – 12.00 h La cuina barcelonina.

Sergio Ahumada – Restaurant Via Veneto (Barcelona)

12.00 – 12.30 h Panellets i torrons. Claudi Uñó – Pastisseria Uñó (Mataró)

12.30 – 13.00 h Pastissos de diumenge.

Oriol Balaguer – Pastisseria Oriol Balaguer (Barcelona)

13.00 – 14.00 h Cuina catalana vs cuina basca.

Juan Mari Arzak – Restaurant Arzak (San Sebastià)

Carles Gaig – Restaurant Gaig (Barcelona)

Moderador: Salvador Garcia-Arbòs

17.00 – 17.30 h Creativitat mediterrània.

Victor Quintillà – Rest. La Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)

17.30 – 18.00 h Agència Catalana de Turisme.

La vedella amb peres, a càrrec del col·lectiu CuinaVO.

Mirko Carturan – Rest. Mirko Carturan (Caldes de Montbui)

Óscar Pardo – Restaurant Robert de Nola (Caldes de Montbui)

18.00 – 18.30 h Bistronomia progressiva.

Rafa Peña – Restaurant Gresca (Barcelona)

18.30 – 19.00 h Avantguarda lúdica.

David Gil Rovira – Cap de pastisseria de Tickets

Fran Agudo – Cap de cuina de Tickets   19.00 –

19.30 h La tonyina roja – Grup Balfegó.

Makis, rolls i tàrtars.

19.30 – 20.00 h Costa Brava – Pirineu de Girona i Ruta del Vi D.O. Empordà.

Tradició avantguardista. Oriol Castro – Restaurant Compartir (Cadaquès)

I pel què fa a les propostes enològiques:

Divendres 18 d’octubre

17.00 – 17.45 h

Vins amb història (patrocina Moritz).

Sergi Figueras – Sumiller del Bar à Vins de la Fàbrica Moritz Barcelona

Jordi Creus – Editor de la revista Sàpiens

18.00 – 18.45 h

“Mixers Manifesto” de Fever-Tree.

Ferran Centelles i David Seijas – Sumillers de elBulli,

2000-2011

19.00 – 19.45 h

Garnatxes i Carinyenes del Montsant

(amb la col·laboració de D.O. Montsant).

Sergi Figueras – Campió d’Espanya de Sumillers

Dissabte 19 d’octubre

11.30 – 12.15 h

MARTINI® 150 anys mantenint la tradició

del vermut original.

Helios Gómez – Brand Ambassador de Martini

12.30 – 13.15 h

Presentació dels vins del Sud-est de França

I el maridatge: vi blanc dolç amb foie gras i formatge de Roquefort.

Julien Hontang i Yannick Delpech – Rest. L’Amphitryon (Colomiers)

13.30 – 14.15 h

Les Garnatxes blanques de la Terra Alta

(amb la col·laboració de D.O. Terra Alta).

Adolf Gómez

17.00 – 17.45 h

Els vins ecològics, naturals i biodinàmics

(amb la col·laboració de Guia Vinum Nature).

Xavier Noya – Responsable fira de vins Vinum Nature

18.00 – 18.45 h

El cava: cava, reserva i gran reserva; diferències i estils (amb la col·laboració de D.O. Cava).

Agusti Torelló

19.00 – 19.45 h

Gin tonics i els nous cocktails de moda.

Damià Mulà Gimeno – Cap de barmans a Gintonic Elephanta

Diumenge 20 d’octubre

 11.30 – 12.15 h

Experiències vinícoles a l’Empordà (patrocina Costa

Brava – Pirineu de Girona i Ruta del Vi D.O. Empordà).

Laura Masramon

12.30 – 13.15 h

L’Empordà, terra de grans vins

(amb la col·laboració de D.O. Empordà).

Anna Vicens – Miquel Alimentació

13.30 – 14.15 h

Penedès: una experiència enoturística

(patrocina Agencia Catalana de Turisme).

Nuria Sala Rius – Directora Enoturisme Penedès

17.00 – 17.45 h

Combinacions entre formatges i vins de postre

(amb la col·laboració de Vila Viniteca).

Judith Cercós – Sumiller Hotel Mandarin Oriental Barcelona

18.00 – 18.45 h

El vermut: els seus orígens, com s’elabora i el plaer

de tastar-lo (patrocina Diputació de Barcelona).

Jaume Mussons – Vins Mussons

19.00 – 19.45 h

“Mixers Manifesto” de Fever-Tree.

Ferran Centelles i David Seijas – Sumillers de elBulli,

2000-2011

Les tapes de mercats d’enguany seran:

  • Croquetes i canelons (stand 1) Caneló Express by Grup Gsr & Avinova
  • Ou de Calaf amb escudella de gallina, cigrons i papada (2) Ohla Gastrobar
  • Esqueixada de bacallà (3) Bar Kiosko Universal
  • El “hot dog” català (4) Carles Abellán
  • Pop “a feira” (5) Bar La Cañota
  • Les bombes del Born (6) El 300 del Born – Moritz
  • Makis de tonyina (7) Restaurant Shunka
  • Rossejat de fideus mar i muntanya amb allioli (8) Restaurant Suquet de l’Almirall
  • “Quim crab” burguer (9) Bar El Quim de la Boqueria
  • Arròs melós amb bacallà i bolets (10) Ca La Nuri
  • Callos (11) Bar La Torna
  • Suquet de rap amb ceps (12) Restaurant Cuines de Santa Caterina
  • Patates braves (13) Restaurant Avalon
  • Ostres tempura “Boston style, paisatge lunar” (14) Fishhh

I els paradistes dels mercats barcelonins a Mercats de Barcelona seran:

MERCAT DE LA BOQUERIA

  • Boqueria Ibèrica – Can Vila
  • Peix.cat
  • Mariscos Genaro
  • Sprimfruit
  • Olives i Conserves Graus
  • Tasta-ho!
  • Boket (La Boqueria)
  • Fruites Soley “Roser”
  • Farrés (Especialitat en Garrins)
  • Casa Fígols (Artesans de l’embotit)
  • Menuts Rosa
  • Avinova Boqueria
  • Vidal Pons
  • Schara
  • Mas Gourmets
  • Catalonian Food – Rostisseria Ramon
  • Vitalfruta

MERCAT DEL CLOT

  • Xarcuteries Bosch – 150 anys

MERCAT DE LA CONCEPCIÓ

  • Farina Pasta Fresca
  • Mercè Avinova

MERCAT DE L’ESTRELLA

  • Mercat de l’Estrella

 MERCAT DE FELIP II

  • Carnisseria Gallifa

 MERCAT DE FORT PIENC

  • Món Ibèric

 MERCAT DE GALVANY

  • Xarcuteria Arantxa
  • Carles espai gastronòmic
  • La Conca – llegums cuits / plats cuinats

 MERCAT ABACERIA DE GRÀCIA

  • Pairo Barcelona

MERCAT D’HORTA

  • Federació de Comerç Cor Horta i Mercat

MERCAT DE LESSEPS

  • B. R. Pastisseria Bomboneria

MERCAT DE LA LLIBERTAT

  • Mercat de la Llibertat

MERCAT DE LA MERCÈ

  • Cansaladeria La Confiança, qualitat i innovació

MERCAT DEL NINOT

  • Bacallaneria Perelló 1898

 MERCAT DE SANT ANTONI

  • Carns Esca

 MERCAT DE SANTA CATARINA

  • Cuinats Josep
  • David Carnissers – L’hamburgueseria
  • Cansaladeria i xarcuteria J. Vilà
  • Olives i conserves Torres
  • Olisoliva.com

 MERCAT DE SANT GERVASI

  • La Bacallaneria de Sant Gervasi

ALTRES

  • Abacus
  • Gremi de Peixaters de Catalunya

Productes agroalimentaris artesans fets a Catalunya

  • Al teu gust – Aliments del Pallars
  • Apriomel (Priorat)
  • Baró de Maials – Oli verge extra
  • Cadí
  • Cervesa del Montseny
  • Cerveses Almogàvers
  • Conserves Bomba (Palamós)
  • Conserves Latorre
  • Cooperativa del Camp de Vinaixa
  • Coop. Sant Isidre Borges Blanques (Les Garrigues)
  • Ecoviand de Brugarolas
  • Embotits Arblanch (Vic)
  • Embotits Artesans Bellaire
  • Embotits Can Gaburra (La Garrotxa)
  • Embotits Can Pedret
  • Embotits Casolans de Planoles
  • Embotits l’Esquiador (Ripoll)
  • Formatges Artesans de Ponent
  • Formatgeria Mas Rovira
  • Formatgeria Mogent
  • Formatgeria Montbrú
  • Formatges Betara (Perafita)
  • Formatges Can Pujol
  • Forn Franquesa – Coques de Perafita
  • Forn Mistral
  • Gori, Embotits de la Vall d’en Bas
  • Granja La Selvatana
  • Grup Millás
  • L’Hort de la Carmeta, l’hort de casa teva
  • Inalba
  • Lo + Bo de Lleida
  • Mel Can Toni “La mel que menjen les abelles”
  • Montbolet (Berga)
  • Oliveraires Palomar Olesana
  • Pirinat, carn ecològica del Ripollés
  • Torclum – Oli d’oliva verge
  • Torrons Vicens
  • Valliser
  • Vinagres Castell de Gardeny

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s