Dia Mundial de l’Alimentació 2013

Captura-de-pantalla-2013-09-26-a-las-17.36.16-697x325

Avui, dia 16 d’octubre, es celebra el Dia Mundial de l’Alimentació amb el lema ” sistemes alimentaris sostenibles per la seguretat alimentària i la nutrició”.

La finalitat del Dia Mundial de l’Alimentació, proclamat al 1979 per la Conferència de l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), és conscienciar a les poblacions sobre el problema alimentari mundial i enfortir la solidaritat en la lluita contra la fam, la desnutrició i la pobresa.

Estimular una major atenció a la producció agrícola de tots els països, fomentar la cooperació econòmica i tècnica entre països en via de desenvolupament, incrementar la participació de les poblacions rurals en les decisions que afecten les seves condicions de vida, augmentar la consciència del problema de la fam al món, promoure la transferència de tecnologies al món en desenvolupament i fomentar la solidaritat nacional internacional en la lluita contra la fam, la malnutrició i la pobresa… són alguns dels objectius del Dia Mundial de l’Alimentació.

Es calcula que més de 870 milions de persones al món pateixen desnutrició crònica, afectant al desenvolupament de societats i països sencers .

Totes les persones haurien de tenir accés, social i econòmic permanent a aliments segurs, nutritius i en quantitat suficient per tal de satisfer els seus requeriments nutricionals i preferències alimentaries. Així com assegurar el seu benestar, una vida activa i saludable.

En aquesta edició, les xarxes socials s’han convertit en les grans protagonistes del Dia Mundial de l’Alimentació.

En definitiva, si ets un apassionat de la fotografia gastronòmica, avui ho pots fer per una bona causa. Comparteix una foto d’un plat buit a Instragram, utilitzant el hashtag #DonaTuPlato per tal de proporcionar menjar als menjadors socials de Caritas.

Ajuda’ns a difondre aquesta gran iniciativa!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s