Deconstruint el vi català

Deconstruint el vi català és un documental de caràcter divulgatiu sobre el vi, el territori i la cultura enològica que compta amb la participació de reconeguts experts i professionals relacionats amb el món del vi tals com Josep Roca, Miquel Torres, José Peñín, Josep M. Albet i Noya, entre d’altres.

L’objectiu del documental és oferir un viatge a l’espectador per tal de descobrir la Catalunya vinícola de la mà de reflexions de diverses personalitats del món del vi i donar a conèixer la història, el territori, l’enologia, la singularitat genètica, el consum de proximitat. Un recorregut per la diversitat paisatgística de Catalunya  en les diferents estacions de l’any i cicles de la vinya i el vi, iniciant en el viver, la plantació, la poda, verema, fermentació fins arribar a l’embotellat… Sens dubte, un projecte clau per la reflexió sobre el vi i el cava de Catalunya.

La tradició vitivinícola a Catalunya es remunta a temps remots. Des de l’arribada dels fenicis i grecs, el vi ha estat considerat com un element indispensable en la cultura catalana i mediterrània. Sens dubte, un element que forma part de la nostra dieta i que es troba present en festivitats, en la religió i l’art .

Catalunya disposa d’unes condicions naturals i excepcionals que la fan única. La seva diversitat de sòls, de microclimes i de condicions orogràfiques i la seva situació geogràfica han permès garantir la varietat, qualitat i continuïtat del seu potencial enològic

Catalunya disposa d’un total de 12 Denominacions d’Origen, entre les quals destaquen Conca de Barberà, Empordà, Priorat, Montsant, Tarragona, Pla de Bages, Costers del Segre… Responent cadascuna d’elles a un paisatge diferenciat i una manera única de fer el vi.

El proper 24 d’octubre, s’estrena el documental a la seu dels Lluïsos de Gràcia de Barcelona, en un acte gratuït organitzat per la Denominació d’Origen Catalunya i on es podran tastar vins de la Denominació d’Origen.

Tanmateix, el proper dia 8 de novembre es projectarà el documental a l’Auditori del Vinseum del Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès, en el marc del Festival Most (Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava).

El projecte està adreçat a un públic general amb un mínim interès pel món del vi. En definitiva, una eina que vol difondre la cultura del vi del nostre país, tant en el nostre territori com fora.

En definitiva, una obra fruit de 3 anys durs de treball que pretén redescobrir una beguda que va arribar a Catalunya fa 2700 anys i que a dia d’avui forma part de la nostra cultura i identitat.

http://www.deconstruintelvicatala.cat/bloc/videocartell-del-documental/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s