Pelican’s watch guardonada amb el Gran Premi Jurat del Most Festival.

Ahir, dia 10 de novembre, va tindre lloc l’acte de clausura de la tercera edició del Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava a Vilafranca del Penedès a càrrec de Sergi López, una actor amb una llarga trajectòria cinematogràfica.

Un festival organitzat per Vinseum (Museu de les cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club de Vilafranca del Penedès amb una acurada selecció de les millors peces audiovisuals vinculades amb el món del vi, la vinya i el cava.

Una ocasió on el cinema, la vinya i el vi es fusionen i ens mostren la nostra cultura, el nostre patrimoni, l’esforç, la constància, l’esperit de superació, les emocions i els sentiments que s’amaguen darrere una copa de vi. Sense oblidar les relacions humanes.

Al llarg de la història el vi ha generat riqueses i infortunes, però servit a la taula dels homes ha proporcionat festa i feina. Un festival que va permetre descobrir el nostre patrimoni i la nostra terra. Una terra plena de valors i amb grans referències enològiques que hem de donar a conèixer.

Tanmateix, Sergi López va fer un símil entre els vins i el cinema: “com més en coneixes més oberta tens la ment a rebre coses noves, i més sofisticats es tornen els teus gustos”

A continuació us presentem la llista de guanyadors del Most 2013:

Selecció Collita 2013:

–         Pelican’s Watch: rep el Gran Premi del Jurat. Un exhaustiu retrat antropològic i poètic de la singularitat del territori grec actual marcat per la seva bellesa, sensibilitat, afectivitat, duresa i la tradició. Un documental que aquest 2013 ha estat guardonat amb el Gran Premi del Jurat al Festival Oenovide de França.

–          Lafleur: Premi al millor treball de ficció. Un curtmetratge amb un punt sensual que mostra les emocions i relacions humanes que s’amaguen darrere d’una ampotlla de vi.

–          Les cabotines, le vin féminin: Premi al millor treball documental i Premi projecció internacional. Un documental que mostra un estret vincle entre el fet de viure amb el fet de beure. Una història humil marcada per la fortalesa, la constància i les relacions humanes.

–         Deconstruint el vi català: Guardonada amb el Premi Arrels. Una projecció en defensa del territori des del punt de vista periodístic. Unes reflexions que giren entorn la historia del nostre poble. A mig camí entre un documental i un reportatge. Ens proporciona un viatge per la història, el nostre territori, els vins ecològics i la singularitat genètica.

–         Teràpia: Guardonada amb el Premi del jurat. Una historia marcada pel temps.

–         Monsters do not exist: Menció Especial del Jurat. Una excel·lent fotografia i una gran interpretació per part dels actors

–          La alfombra roja: Premi Jurat Jove. Una història marcada per dues realitats per una banda l’alegria transmesa per part dels nens de l’India i per altra banda, la fragilitat i la crueltat de la realitat.

Deja un comentario